top of page

Jonathan Butler - So Strong



Ha Jonathan Butler szóba kerül, egy mindig vidám, mosolygós fazon ugrik be, aki amellett, hogy jól énekel, a gitárt is jól forgatja és rendszerint fel-felbukkan ismert előadók mellett vendégművészként. Ráadásul a - pont ma 50 éves - művésznek van pár nem is akármilyen szólólemeze, ezek közül a legutolsót (a 19.-et) veszem górcsó alá.


A So Strong magában foglalja a címadó sláger címét is, amiből több verzió is rákerült a lemezre, szerintem kissé túllőve az optimális arányokon. Maga a dal egy jó sláger, azonban a mindössze 2 szavas refrénnel Butler nem vitte túlzásba a szövegírást. A lemez további részében feltűnnek a rendszeresnek mondható vallásos témák, amik központi szerepet játszanak a művész életében és pályafutásában, ennek autentikus hangulatát a gospeles vokálok gazdagítják. Van pár dal, ami karakterében okozott számomra némi meglepetést, ezek alapvetően az instrumentális dalokat jelenti (Make Room For Me, Good Times), de a címadó slágerhez hasonló erős dalokat is hallgattam (Feels So Good, You Got To Believe In Something - utóbbi szerzemény egyébként megdöbbentően hasonlít Brian Culbertson - "Don't U Know Me By Now"-jára). A dalok egy részében pedig a modern irányzatok hangszerelései is megjelennek (I'm Right Here és a So Strong remixek).


A majdnem 1 órányi anyag végéről pedig nem feltétlenül hiányzik a korábban említett "So Strong" két remixe. A második hallgatása után a "Love Is In The Air" című sláger ugrott be, nos remélem nem hasonló hatás elérése volt a cél. A lemez nagy általánosságban egy George Benson-Ronny Jordan "feelinget" adott számomra egy jó adag hittel és persze gospellel nyakonöntve, ami igencsak szerethető, ahogyan maga Jonathan Butler és az ő életöröme és őszintesége is.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page