top of page

Michael Bublé - ChristmasA novemberi Budapesten sétálok és a város rezdüléseiből érzem, hogy valami készülőben van. A reklámújságokban, a boltokban, fejekben és persze a szívekben. De mielőtt túlzottan elragadtatnám magam, a hideg szél befúj a sálam alá, a következő pillantban pedig forraltbor illata lengi át a levegőt....


Nem korai még ez kicsit? Kérdem magamtól, mindeközben Michael Bublé legújabb lemezét hallgatom, ami már igen korán, szeptember 20-án a boltok polcaira került. Gondolkodóba estem, hogy egyébként ez nem túl egyszerű műfaj és kevés olyan előadót fogadnak el a hallgatók, aki épp egy ilyen, tematikus lemezzel rukkol elő. Ez egy "skalp", amit illik megszerezni és természetesen a közönség szeretetére gondolok elsősorban, márpedig Bublé egy igen szerethető figura.


A dalok egyből adják azt a különleges hangulatot, ami egy jeles ünnephez illik. Karácsonyiak, a szó legegyszerűbb és legtisztább értelmében. A "titok" ott rejtőzhet, hogy egyszerűen csak előkell adni ezeket a dalokat szépen....persze nem árt a telt, nagyzenekari megszólalás, valamint a jó hangszerelések, amikben szerencsére bővelkedik a lemez. Emellé pedig befér pár ismert vendég is: Shania Twain, The Puppini Sisters vagy épp a Naturally 7, mégis ügyelve arra, hogy minden pillanat a főhősről szóljon. Ami még pozitív, hogy 19 dalt kapunk a művésztől (a "Special Edition"-ben), ami a rövid és hatásvadász lemezek korában becsülendő dolog.


Bublétól azt kaptam, amire vártam: a nagyzenekaros, bigband dalokat, az 50-es évek "Sinatra"-s hangulatát, az utcai kórusok hangját és persze azokat a hangulatokat, amik karácsonykor nem hiányozhatnak.


....tovább sétálok az Andrássy úton, ahol a díszkivilágítás rajtra készen áll, de én még várok kicsit....


Akinek viszont nincs karácsonyi hangulata, ettől a lemeztől garantáltan az lesz. Talán nincs is ebben több, se kevesebb, de közben valahogy mégis szép ez az egész.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page