top of page

Kim Waters - This Heart of Mine


A smooth jazz és a romantika nem áll messze egymástól, ezt eddig is tudtuk, azonban a különböző "fokozatok" ismerete mellett nem árt egy emblematikus figurát - és a legújabb lemezét - bemutatnom erről az oldalről, mégpedig Kim Waters-t. A "romantikus" smooth jazz szaxofonozás egyik tengerentúli képviselője egy igen kompakt és őszinte anyaggal jelentkezik ezúttal is, ahol a klasszikus dallam-és érzésvilág találkozik a modern, elektronikus groove-okkal.


Az indítás szokványosnak mondható a Heart Seeker-rel, a Free Fall pedig egyből egy lounge-os világba vezet minket, ami ezzel kapcsolatban számomra némileg meglepetés, hogy ez a dal került fel a Billboard Smooth Jazz Listájára (pedig van húzósabb dal is a lemezen), ugyanis az utóbbi időben tendenciának látszik a lounge-os stílusok sikere, gondoljunk csak Cindy Bradley, Massive Transit-jére, ami több hétig vezette az ominózus listát.

De visszaérve a lemezre, a vokális műfaj is megjelenik (Am I A Fool), ami egyértelműen a pop-os, klip-es dal kategóriába tartozik, mindez szolid és kellemes. És hamár slágerek, tudjuk, hogy minden szaxofonosnak van egy "saját", de legalábbis feldolgozott popslágere, ami Kim Waters esetében az Empire State Of Mine-ra esett, ami - valjuk be - elég nagy falat, márcsak az érzelmi töltet és a mondanivaló miatt is. Ez a feldolgozás viszont sajnos nem igazán sikerült, a hangszerelés számomra kissé elcsépelt, az énekesnő pedig meg sem közelíti Alicia Keys-t.

A folytatás könnyed, "groovy"-s (The Groove's Alright), ami jó tesz, azonban a következő dal (Step To This) elektronikussága felveti számomra azt a kérdést, hogy élő dobokkal mennyivel jobban is szólnának ezek a dalok. És itt jönnek az érzelmes "szálak", az "I Love My Girl" és a "Love Letter" formájában, ahol némileg az öreg Grover szelleme és világa kísért, később a nagyvárosi életérzés kerül előtérbe a "Stay With Me Tonight"-ban, majd táncra perdít a "Running To Love", de még mindig hiányoznak az élő hangszerek keltette varázs. A búcsú pedig érzelmesre sikerül (Double Two Love), mint egy igazi amerikai "happy end", ahol szépen alakult a vég, de az összhatást illetően egy kis szájhúzásra mégis marad okunk.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page