top of page

Jessy J - Second Chances


Ezen a hétvégén egy nagy visszatérés fültanúi lehetnek a kedves Jazzma olvasók, ugyanis az amerikai smooth jazz szaxofonos hölgy, Jessy J ötödik nagylemezéről lesz szó.


A Second Chances egy koncepciózusabb és érettebb lemez az előzőhöz (Hot Sauce) képest, amit a kezdés is bizonyít (Listen 2 the Groove), ami egy slágeresnek mondható szerzemény Jeff Lorber vendégjátékával és hamár sláger, akkor számomra a címadó dal (Second Chances) mutat slágeresebb jeleket, itt a jól eltalált vokálok mellett a gitáros Norman Brown kiváló játékát hallhatjuk. A "Feel Like Makin' Love" egy komoly vállalás, hiszen Roberta Flack és Eugene McDaniels dalát Jessy J énekli, méghozzá jól, stílusosra sikerült a feldolgozás. A "cover" marad, csak a stílus változik és megy még latinosabb irányba: a "Magalenha" a brazil ikon Carlinhos Brown dalának funkyval beoltott változata, ráadásul az egyik legjobb szaxofonszólót ebben a dalban hallhatjuk. A "Tango for two" egy konszolidáltabb, finombabb szerzemény, szenvedélyes szaxofonjátékkal, majd a "Dos" hangzik el, ami nem enged el minket a latin zene bűvköréből, azonban a kezdés után egy erős groove-al párosul és a témát a szoprán szaxofon viszi. És ha erős groove, akkor következik a "La Luna Feliz", ami egy teljes mértékig Jessy J szerzemény, feszes alappal, fülbemászó témával és latinos vokálokkal. A "Double Trouble"-el egy fusion-ös szín jelenik meg a lemezen, ami nem véletlen, hiszen Jimmy Haslip és Jeff Lorber a vendég, játékuk a dal végén, egy válaszolgatásban csúcsosodik ki, mindehhez erős szaxofonjáték párosul. A "Mambo Gumbo" szintén egy teljesen más világ, ebben kifejezetten New Orleans hangulatai dominálnak, a zárásban pedig, búcsúzásként egy balladisztikusabb dal csendül fel (Twice).


Összességében egy eklektikus, de - emiatt - izgalmas lemezt hallgattam, néhány kifejezetten kellemes meglepetéssel fűszerezve..

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page