top of page

Steve Cole - Pulse


Ezúttal a "keleti part" smooth jazz zenéje kerül terítékre, ezen belül pedig chicago-i Steve Cole legújabb lemezéről, a Pulse-ról lesz szó.


Cole eklektikus karriert futott be eddig, lemezein sokféle szín és íz megjelenik - az akusztikus gitárral kisért popzenétől egészen a szimfonikus zenekari lemezig - azonban most visszatért az eredeti soul-os, smooth jazz világhoz, ami eddig a legtöbb sikert hozta neki. Az elején egy erős és stílusos szerzeménnyel nyit, mely jól definiálja a lemez további részeit, nem utolsó sorban pedig a lemez címadó dala is (Pulse), majd egy pozitív és funk alapú dal következik (Do Your Thing), mely az egyik legerősebb a korongon. Ezután visszatér a középtempós, mesélősebb jazz (With You All The Way), ami szintén sikerült jó hangulatot teremtenie, ennek folytatása a "Slinky", mely a funky-sabb vonalat erősíti, de párban is jól működik.

A folytatásban egy ballada jön, méghozzá a legendás Luther Vandross "Going In Circles"-je, amit kellemes hallgatni, de Kirk Whalum korábbi feldolgozása közelebb áll hozzám. A "Looking Up" egy újabb sláger, azonban smooth jazz-esebb értelemben, energikus, életerős szaxofonjátékkal, a "Maximum Cool" pedig egy urban jazz szerzemény, ami némileg sablonos, ezért nem fogott meg. A "Minty Fresh" a tradicionális irányt követi, ezt pedig egy újabb feldolgozás, Bobby "Blue" Bland slágere, az "Ain't No Love In The Heart Of The City", ami egy merész, de mégis frappáns és jó feldolgozás. A zárásban szintén a "retro-hangulat" dominál, a "Believe" egy "Birdland"-re hasonlító energiabomba, sok fúvóssal, karnevál-szerű világgal.


Összességében egy szerethető lemezt hallgattam, sok pozitív tartalommal, mely kellemes időtöltés volt.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page