top of page

Najee - The Morning After: A Musical Love Journey


Az eredendően "west coast" smooth jazz műfaj keleti parti képviselői erősen szerepelnek az utóbbi időben, főleg a Billboard lista aspektusában nézve, ezért egy újabb lemezt mutatok be a mai alkalommal, a szakma egyik "nagy öregjétől", Najee-től.


A "The Morning After" - stilszerűen - a művész 13. lemeze, mely a balladák irányából közelíti meg a smooth jazz-t, ez a megközelítés természetesen eddig is szerves részét képezte a korábbi albumainak.


Az elején egy szöveges bevezető (Anticipation) után zenés randevúra hívja a megszólaló hölgyet (Rendezvous) egy kellemes dal keretein belül, ami "San Tropez"-n folytatódik, bár itt már némileg negédes formában. Az "In The Mood To Take It Slow" egy vokális témát hoz be, Meli'sa Morgan vendégszereplésével, akit régen hallhatott a tisztelt közönség, mindezt jól egészíti ki Najee szaxofonjátéka. Majd egy meghittebb, bensőségesebb dal hallható (Paseo Nuevo), melyben a téma szopránszaxofonon hangzik el, az utazás hangulatát tolmácsolva, ezt a "Champs Elysées" váltja fel, erős és hatásos groove-jával, ezt pedig egy másfajta "groove"-olás váltja fel (Mafalala), ami a jazz, a reggae és az afrikai ritmusok érdekes egyvelegeként bontakozik ki. Ezután egy "hommage" következik, nevezetesen az idén elhunyt billentyűs-énekes legenda, George Duke-ra emlékezik Najee és zenésztársaival, mindezt érezhetően nagy tisztelettel teszik. A címadó dalban (The Morning After) a blues lép előtérbe, ezután pedig a fuvola kerül elő (Shinjuku) és megmutatja Najee, hogy ezen a hangszeren is kiválóan játszik. A lemez végén pedig egyértelműen az "east coast" jazz válik hangsúlyossá (W 72 and Broadway), ezzel zárva a változatos hangzóanyagot.


Sok új szín és hangulat fért bele a több, mint 54 perces lemezbe, örömteli, hogy Najee mindezeket megoszotta velünk.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page