top of page

Finucci Bros - Kész Regény


A mai alkalommal a Finucci Bros, azaz a Balogh testvérek (Roland és Zoltán) nagylemezéről, a "Kész Regény"-ről lesz szó, mely a jazz, a soul és a pop stílusjegyeit ötvözi.


Az indítás lendületesre sikerült (Mámoros a reggel), a slágergyanús szerzeményben megismerhetjük a Rontó Kitty karakteres hangját, valamint Roland egy kiváló szólót játszik. Ezután a tempó smooth jazz-esebbre vált (Belegabalyodtam) és a női énekhang mellett helyet kap Lombos Marci rap-je is, majd jön a Megasztárból ismert Kökény Attila (Te vagy az álmom), némileg elektronikusabb alappal és az előző dalokhoz hasonló, fülbemászó témával. A "Tavaszi dal" hangulata miatt az egyik személyes kedvencem, azonban szívesen meghallgattam volna instrumentális verzióban is. A folytatásban egy "neo-soul"-os dal jön (Gyönyörűt álmodtam), ahol kiemelném a hangszerelést és Horváth "Plútó" József basszusgitár játékát, mely a lemez egészét tekintve precíz és elképesztően technikás, de mégis - a daloknak megfelelően - stílusos. A folytatás mainstreamebb, az "I'm gonna sing" angol nyelven szólal meg, zenei világát tekintve erős, rock-os refrénnel van "felvértezve", a lemez címadó dalának kezdése pedig másképpen modern, a "szinti arrange" a svéd Dirty Loops-ra emlékeztet, de végül egy disco-funk-osabb szerzeményben manifesztálódik. A "Szerelemre ébredt hajnalok" a lemez talán leginkább "R'n'B"- sebb kompozíciója, mely kimondottan kellemes hangulatú. A "Zord Hideg" számomra némileg kilóg a sorból, a zenekar együtt és külön is legalább akkora "Megasztár", mint Attila, sőt.

Zárásként egy teljesen elektronikus dallal (Guitar Club Mix) búcsúzik a Finucci Bros, változatos ízelítőt adva sokszínű zenei tudásukból.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page