top of page

Will Downing - EuphoriaA mai alkalommal egy legendás énekes, Will Downing 17-dik nagylemezéről lesz szó, mely az "Euphoria" címet kapta. Az eufórikus hangulatot pedig a vokális jazz és az R'n'B elegye teszi különlegessé, természetesen a maga kifinomult - Downing-i - módján.


A "Turn off the lights" szenvedélyes dallamvezetésével alapozza meg a kedvünket, egy "régi" zenésztárs, a szaxofonos Gerald Albright szaxofonszólójával színesítve, a dal egyben definiálja a ránk váró - mindössze - 36 perc várható tartalmát is, mely Stevie Wonder egy, talán kevésbé ismert, groove-osabb dalával a "Too High" feldolgozásával folytatódik, mindez kiváló választásnak tűnik. A "You can bring me flowers" egy 6/8-ados blues, tele energiákkal, ahol az útszéli kocsma hangulatára finom rétegként rakódik a soul-os énekdallam, vokálokkal megerősítve. Természetesen a ballada sem hiányozhat (If I were a magician), ahol a filmzenés szál mellett Downing dalban hoz párhuzamot a zenélés és a varázslat között, majd - némileg meglepően - portugál nyelvű ének hallható, a neves brazil művész, Djavan dalának (Meu Bem Querer) remake-je.


A "Lush Life"-ot szerintem senkinek nem kell bemutatni, a közismert jazz standerd a Johhny Hartman-féle verzióhoz hűen szólal meg, itt azonban Najee egészíti ki szaxofonnal az elhangzó gondolatokat. A "Heaven In Your Eyes" Downing saját szerzeménye, mely tökéletesen illeszkedik a sorba és a vegytiszta "contemporary R'n'B" műfajba sorolható, ezt pedig a "She's gone" váltja fel a korábban megemlített soul-os világot megidézve, ennek a "fade out"-jával zárul a lemez, ami némi hiányérzetet kelt bennem, hiszen szívesen hallgattam volna még.


Egy biztos, Will Downing megérdőjelezhetetlenül a jelen korunk egyik legnagyobb és legkarakteresebb R'n'B énekese, reméljük sokat hallhatunk még róla a jövőben.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page