top of page

Peet Project - Love



Friss, hazai albumról mindig öröm beszámolni, ezúttal a Peet Project negyedik stúdiólemeze a "Love" került górcső alá. Ferencz Péter (Peet) és zenekara ezúttal is hozzák a tőlük megszokott fiatalos és dinamikus hangulatokat, de bizonyos szempontból mégis valami új kezdete az albumon szereplő 10+1 dal.


A "Drive Time" a friss kezdet, mely a maga természetes lendületével indítja el a közel 45 perces hangzóanyagot, melyben még a 2013-a Overseas lemez ízvilága érezhető, egyúttal újdonság, hogy az altszaxofon visszakerült a zenekari hangzásba. A "Jazz & Wine" egy életérzésről szól, a populáris jazz zene és a minőségi borok kapcsolatáról, majd a felhőtlen kikapcsolódást egy dramatikusabb hangvételű dal váltja (Talking About Love), ami a szeretet témáját, mint a lemez alap gondolatát - ebben a kontextusban - először boncolgató szerzeményként jelenik meg és egy jól felépített hegedűszólóban csúcsosodik ki.

A "Stand Together" egy kompromisszummentes pop kompozíció, melyből nem hiányozhat az énekeltetés sem, a dal hamar a közönség kedvencévé válhat a koncerteken, de természetesen nem csak emiatt. Ezután - egy éles váltással - a downtempo-s smooth jazz világa érkezünk meg (Everybody Knows), majd az "R'n'B" elemekkel átszőtt "Feel Alive" hangzik el, mely szintén magában hordozza a szeretet szimbólumát. A "Need it" nem hagyja a hallgatót lazulni, énekeltetéssel és bravúros hangszeres szólókkal idézi meg az élő koncertek varázslatos hangulatát.

A korábban single-ként megismert "Night is Fallin" csendül fel, szofisztikált formában juttatva a hallójáratokba a minőségi smooth jazz rezdüléseit. A zenei szabadság és fiatalos megközelítés egy újabb meglepetést okoz, a "Supposed To Do" határozottan a pop irányából indul, mindeközben a vintage analóg hangszíneket ülteti modern környezetbe, létrehozva egy, a Chromeo zenei világára utaló kompozíciót. A végére is jut a zenekar által közvetített szeretetből, a "Fight For Love" kontextusában, a komplex lemez méltó lezárásaként.


Az új zenei irányok, a fiatalosság és a bátorság együttese sikeres mérföldkövet jelenthet a Peet Project életében. Egyúttal remélem azt is, hogy ez a lemez felülmúlja az előző korongok sikerét a nemzetközi piacokon is.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page