top of page

Pálinkás Gergely - Boundaries



Hosszú idő után újra smooth jazz lemezkritikával jelentkezem a Jazzma.hu hasábjain. Külön öröm számomra, hogy a hazánkban egyre népszerűbb műfaj egyik jeles képviselőjének legújabb lemezét mutathatom be az olvasóknak. A kiváló gitáros Pálinkás Gergely tavaly jelentkezett első szólólemezével (First Time), mely egy izgalmas kezdés volt a művész karrierjében, ennek tükrében kíváncsian vártam, hogy mit hoz “Boundaries” című albuma.


Egy vidám és energikus jam-szerű dallal indul a lemez, a “C Funk” jó felütés, melyben Gergely megmutatja különleges pengetési technikáját, aminek köszönhetően játéka felismerhetően egyedi hangzású. A folytatás egy ütős feldolgozás, a Kool and the Gang “Too Hot”-ja csendül fel kellemes, lounge-szerű környezetbe helyezve, ami kifejezetten jól áll a dalnak és hozza azt a bizonyos amerikai hangulatot, mely remélhetőleg a rádiók nagy kedvence lesz a következő hónapokban. A “Nice” kezdetben egy könnyed dal hatását kelti, azonban megmutatja, hogy egy mélyebb mondanivalóval rendelkező kompozícióról van szó. Ez és a kissé borús, elmélkedősebb hangulatot lefestő, sok arrange-ot és swing elemet tartalmazó “It’s over” párban egy Fourplay-es világot idéz meg és tár a hallgató elé. A két dalt játékosságával tökéletesen oldja a a “Retro Song”, mely egy kellemes, 80-as évekbeli “flashback”, de mégis modern alapokon. A “Looking Back” egy nyugodt, balladisztikus szerzemény a nagyszerű trombitás, Fekete István szólójával. A “Just You and Me” pedig egy újabb kellemes, azonban kivételesen vokális dal, Czerovszky Henriett vendégszereplésével. A lemez pedig a bohém “Circus Tune”-al zárul, mely magában hordozza a “színház az egész világ” életérzést, mindezt jól megírt, erős unisonokkal erősítette meg a művész.


Örömteli, hogy egy újabb nagyszerű smooth jazz lemezzel lett gazdagabb a hazai zenei élet, mely egyesíti a kreatív ötleteket, a technikás játékot és a hallgatók számára a kellemes kikapcsolódást.


A lemezen közreműködő zenészek: Pálinkás Gergely - gitár Nagy Gergely Gero - billentyűs hangszerek Szappanos György - basszusgitár Hirleman Bertalan, Dörnyei Gábor, Szendőfi Péter - dobok Ember Péter - fúvósok Fekete István - trombita Czerovszky Henriett - ének.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page