top of page

Peter Herold - All That I Am



A hazánkban fokozatosan bővülő smooth jazz műfaj egy újabb, fontos lemezzel gazdagodott, ez alkalommal erről az albumról számolok be a tisztelt olvasóknak. Saját tapasztalatomból tudom, hogy sok év session-zenész pályafutás után szólókarrierbe kezdeni az egyik legnehezebb, ugyanakkor a legizgalmasabb vállalkozás. Szerencsénkre mai lemezmegmutatóm főhőse, Herold Péter is erre az útra lépett, így születhetett meg a mostani hangzóanyag. Debütáló lemezén 9 dalt kapunk, mely a smooth jazz mellett a pop és soul elemeiből építkezik.


Erős felütésként a korábban single-ként is megjelent “Love of God” hangzik el, amiben a kiváló énekes Takács Nikolas vendégeskedik, karakteres énekhangja tökéletesen illeszkedik a műfaj nagyjait idéző hangszerelésbe, mely elsősorban Kirk Whalum színes és emocionális zenei világát juttatja eszembe, ami mindig kiváló inspirációt ad a fiatalabb generációk számára. A “The Way You Are” egy igazi “big hit“, ahol az intró rögtön hangulatba helyezi és rabul ejti a hallgatót. Azonnal fülbemászó témájával és a 80-as évek karakteres, azonban kreatívan újraértelmezett hangzásainak precíz alkalmazásával egyik személyes kedvencemmé avanzsált, mindezt Demkó Gergő gitározása teszi teljessé, játéka nagyon emberivé teszi a dal egészét.


A folytatás sem kevésbé izgalmas, a “Seabreeze” egy könnyedebb, amerikai életérzést idéz meg, a nyári fesztiválok és a minőségi időtöltés hangulatát, Kiss Enci ízléses, finom vokáljaival. Ezután a “Better One” lep meg szemtelenül jó kezdésével, összességében pedig nem is várhattam volna jobbat a dal egészét illetően, erős szerzemény. Az “Amen Brother” több szempontból ismerős zenei világ lehet, hiszen a dal vendége Ferencz Péter Peet, aki egyben a lemez produceri munkálatait végezte. A téma pedig korábbi közös, Peet Projectes munkájukat is megidézi (Herold Peti évekig a zenekar tagja volt) és Peet vokáljaival, valamint hegedűszólójával lesz a kompozíció kerek egész. A “Neon Rain” új színfoltként egyszerre táplálkozik az R’n’B-ből és a mainstream pop zenei alkotóelemeiből, érzelmes és modern balladává varázsolva azt. A “Soul Spa” felfrissülés a fülnek és a léleknek egyaránt, a kompozíció “urban jazz” hangzása nagyon közel áll hozzám, valamint örömteli az is, hogy a dal történetét - a lemezen először - altszaxofonon hallhatjuk, mely nagyon jól szól. A teljes (hang)képhez hozzátartozik egy mély és letisztult ballada is a “Strong Heart”, ahol Peti szopránszaxofon-játékát is hallhatjuk, Demkó Gergő társaságában, aki ezúttal zongorán kísér stílusosan. Zárásként a “Comfort Zone” hangzik el, dinamikus hangzásával és erős témájával, a lemez méltó lezárásaként. A dal és a lemez egésze bizonyítja, hogy igenis érdemes kimozdulni a saját komfortzónánkból, hogy megmutassuk tehetségünket.


Mindent egybevetve az “All That I Am” egy nagyszerű bemutatkozás, tele érzelemmel és izgalmas zenei ötletekkel, melyhez ezúton gratulálok. Egyúttal sok ilyen jellegű, pozitív hangulatú és előremutató lemezt kívánok Petinek, a hallgatóknak és természetesen az ébredező hazai műfajnak is.

Hallgass bele a lemezbe itt:

Keresés tag-ek alapján:
Legfrissebb cikk:
További bejegyzések:
Archívum:
bottom of page